Ouder- en Jeugdsteunpunt: 010-303 14 00

Wie helpen mijn kind?

Wie geeft de extra ondersteuning?

Het is belangrijk dat jij als ouder goed op de hoogte bent hoe het met je kind gaat op school. Je kunt met vragen altijd terecht bij de leerkracht van je kind. Wanneer er extra ondersteuning nodig is, is het belangrijk dat ouders, school en PPO Rotterdam goed met elkaar samenwerken. De extra ondersteuning kan gegeven worden door iemand van PPO Rotterdam, iemand binnen de eigen school of iemand van buiten de school. 

Klik hier om te zien wie er bij PPO Rotterdam werken.

Wanneer er extra ondersteuning nodig is voor jouw kind, moeten alle mensen die jouw kind helpen op een veilige manier informatie kunnen uitwisselen. PPO Rotterdam gebruikt hiervoor KindKans. Kindkans zorgt ervoor dat belangrijke gegevens alleen te zien zijn voor de juiste mensen. Via KindKans heb je als ouder altijd toegang tot de informatie van jouw kind.  

Wil je meer informatie of uitleg over KindKans, ga dan naar deze pagina 

Wat doe je als de samenwerking niet goed verloopt?

Wat doe je wanneer je: 

  • je zorgen maakt over je kind 
  • het niet eens bent met de school of met PPO Rotterdam 
  • niet zeker weet of je kind de juiste ondersteuning krijgt 

Ga altijd eerst praten met de school van je kind. Dat kan de leerkracht, de intern begeleider of de directeur van de school zijn. Kom je er samen niet uit, dan kan de ouderfunctionaris van PPO Rotterdam je misschien helpen. Neem contact op met ons Ouder en Jeugdsteunpunt 010 – 303 14 00 of vul het contactformulier in.  

Bij PPO Rotterdam werkt ook een Ombudsman, Gerard Spierings. Deze kan jou als ouder helpen door te bemiddelen of advies te geven. Je kunt een mail sturen naar ombudsman@pporotterdam.nl of bellen met 06-22938413.  

Als je probleem nog niet is opgelost of als je er niet uitkomt, dan kun je een klacht indienen volgens de klachtenregeling van PPO Rotterdam. [stroomschema klachtenregeling]. Je kunt ook gebruikmaken van een landelijke organisatie zoals de Onderwijsgeschillencommissie of een Onderwijsconsulent 

Heb je nog geen antwoord op je vraag?

Neem contact op met ons Ouder- en Jeugdsteunpunt 010 – 303 14 00 of stel je vraag via het contactformulier. Klik hier voor het contactformulier.