Kindkans

PPO Rotterdam werkt met een systeem voor gegevensoverdracht genaamd Kindkans. Kindkans is een systeem dat administratieve processen rond de ondersteuning van kinderen efficiënter, effectiever en veiliger maakt. Daarnaast verhoogt het de kwaliteit van managementinformatie.

Handige linkjes en handleidingen:  
Antwoord niet gevonden? Stel uw vraag aan de helpdesk.

Zivver

Het gebruik van Zivver
Als samenwerkingsverband gaan we vertrouwelijk om met gevoelige informatie van en over de kinderen uit Rotterdam. We willen dan ook rapportages, leerlingendossiers en andere gevoelige informatie veilig communiceren. Dit gaat in bijna elk geval via ons dossiersysteem Kindkans. In enkele gevallen is dit niet mogelijk. Dan gebruiken wij Zivver. Zivver zorgt ervoor dat vertrouwelijke informatie veilig en versleuteld bij de ontvanger aankomt. Je kan dan ook zeker zijn dat alleen jij als ontvanger deze informatie kunt openen.
 

Hoe open je een bericht dat via Zivver is verstuurd?
Heb je een e-mail ontvangen van PPO Rotterdam via Zivver? Dan open je dit bericht door op de blauwe link met de tekst ‘Klik voor bericht’ te klikken. Je wordt dan automatisch doorgestuurd naar de beveiligde omgeving van Zivver. Eventueel moet je hier ook een wachtwoord of sms-code invoeren. Meer uitleg vind je hier

Wat merk je van het gebruik van Zivver?
Een beveiligd bericht met vertrouwelijke informatie ontvang je gewoon per e-mail. In deze e-mail vindt je een link naar een beveiligde omgeving. Hier moet je een SMS-code of een toegangscode invoeren om het bericht te lezen. Is het bericht beveiligd met een toegangscode, dan ontvang je deze apart van de afzender (bijvoorbeeld telefonisch of persoonlijk). Mochten er wijzigingen zijn in je e-mailadres en telefoonnummer geef dit dat dan door aan ons via je schoolcontactpersoon of ouderfunctionaris. Indien je die niet hebt, kan het doorgegeven worden via info@pporotterdam.nl. Wees hierbij terughoudend met het delen van gevoelige informatie.

Meer informatie over Zivver vind je in het help center van Zivver