Waarom, daarom! De zoektocht naar zingeving en betekenisvol leren en leven

Inspiratiebijeenkomst op maandag 22 april van 14:00-17:00 uur in Hal4 aan de Maas 

 
Begeleiders, leerkrachten en docenten van (hoog)begaafde leerlingen dragen een grote verantwoordelijkheid in het bieden van perspectief en het beantwoorden van het ‘waarom’ voor leerlingen. Zelfs wanneer keuzes logisch, vanzelfsprekend of normaal lijken en een eenduidig ‘daarom’ gerechtvaardigd lijkt. 

Tijdens deze bijeenkomst zal spreker Desirée Houkema diepgaand en inspirerend ingaan op het denken over zingeving. Desirée is een ECHA Specialist in Gifted Education, psycholoog en technisch cognitiewetenschapper met een diploma in Kunstmatige Intelligentie. Ze vervult diverse rollen als trainer, spreker en sparringpartner, waarbij ze tevens de initiatiefnemer is van het netwerk Peers4Parents. 

Desirée Houkema biedt inzichten en advies met betrekking tot creativiteit, talentontwikkeling en een gebalanceerde persoonlijke groei voor mensen met een sterk ontwikkelpotentieel. Haar specifieke focus ligt op het welzijn en het faciliteren van kansen. Waarbij individuen als authentiek gezien worden en zichzelf durven te tonen. Zij benadrukt het levensloop-perspectief en de voortdurende zoektocht naar zingeving en betekenisvol leren en leven als kernaspecten in haar werk. Dit realiseert ze door aandacht te schenken aan de rijke innerlijke belevingswereld en (het beantwoorden van vragen over) zingeving. 

Het programma biedt, naast een boeiende lezing, mogelijkheden voor dialoog over het ‘hoe dan?’ met betrekking tot het bieden van perspectief en begeleiding in zingeving voor onze leerlingen. 

Aanmelden kan via deze link. We zien je graag maandag 22 april in Hal4 aan de Maas!  

Schrijf je hieronder in: