“Hou het individuele kind in het vizier”

Op dinsdag 1 oktober organiseerde PPO Rotterdam een personeelsbijeenkomst. De aftrap was voor  Miriam Walraven van Oberon, ze gaf een heldere toelichting over het project “Zorg in de School”.

CSBO Bergkristal
Jonathan de Heer en Ernst Kievit (beide werkzaam op CSBO Bergkristal) gaven samen met Marjolein Versluis (PPO Rotterdam) een presentatie over de samenwerking op deze inspirerende school. Met een interactieve quiz ontstond er een mooie interactie met het publiek.

Jonathan de Heer, directeur CSBO Bergkristal: “Wij zien PPO Rotterdam als onze collega’s. Samen bundelen we onze kracht en staan we sterk. Dé leerling bestaat niet. Samen zijn we verantwoordelijk om er voor te zorgen dat elk kind de juiste onderwijs plek kan vinden. We hebben vertrouwen in elkaars expertise, we houden korte lijnen en we zetten vooral in op DOEN!”

Stichting KidsRight
Het slotwoord was voor Marc Dullaert. Marc Dullaert zet zich sinds jaren in voor de rechten van het kind. Hij was de eerste kinderombudsman van Nederland en is de oprichter en bestuursvoorzitter van de Stichting KidsRight.

Marc Dullart: “Alle kinderen ontwikkelen zich op een eigen wijze. Daarbij is het de bedoeling dat alle kinderen meedoen. Inclusie, daar draait het om. Ik gun iedere leerling een leerkracht die inspireert en kan dienen als een ware gids.

De regels van de leerplicht passen niet meer bij deze tijd. Daarbij is het verschil tussen geoorloofd en ongeoorloofd verzuim ook echt onzin. In meer dan 40% is geoorloofd verzuim een voorteken voor ongeoorloofd verzuim. Het is tijd dat we op een andere wijze gaan kijken naar het onderwijs. Hou het individuele kind in het vizier, zoek de samenwerking en hou vol!”

Pagina delen: