Denk jij mee over de onderwijsbehoeften van (hoog)begaafde leerlingen?

Conferentie GAAF!

Een event op donderdag 13 april 2023 om inzichten en ervaringen rondom (hoog)begaafdheid te delen, nieuwe kennis op te doen en materialen te verkennen. Een dag vol uitwisseling over theorie en praktijk voor professionals uit het basisonderwijs én het voorgezet onderwijs in onze regio die werken met (hoog)begaafde leerlingen.

Wat staat je te wachten?

Dolores Leeuwin (ervaringsdeskundige en bekend van het Klokhuis) gaat als dagvoorzitter in gesprek met leerlingen en docenten over de onderwijsbehoeften en uitdagingen voor (hoog)begaafde leerlingen. Daarnaast hoor je wat de oriëntatie op het Schoolwide Enrichment Model (SEM) heeft opgeleverd. Inzichten uit een studiereis van Koers VO en PPO worden gedeeld in een manifest met aanbevelingen.

Het programma bestaat verder uit workshops, werksessies en lezingen waarin de laatste wetenschappelijke inzichten worden gedeeld én waar ieder zich verder kan verdiepen in onderwerpen die aansluiten bij de dagelijkse praktijk. Met als onderwerpen onder andere: het opzetten van een peergroup, het toepassen van signaleringsinstrumenten, verrijken van het aanbod op school, executieve vaardigheden en de aanpak van onderpresteren.

Op de informatiemarkt presenteren uitgevers en aanbieders diensten en materialen die het onderwijs aan begaafde leerlingen ondersteunen.

Praktisch

Donderdag 13 april ben je van 9:00 uur tot 16:00 uur welkom in Ahoy Conference Centre Rotterdam. Het is mogelijk om een gedeelte van de dag aan te sluiten.

Op de website www.conferentiegaaf.nl (in ontwikkeling) vind je meer informatie en kan je je eigen programma samenstellen. Het is mogelijk om alvast aan te melden en op een later moment in te schrijven voor subonderdelen.

Organisatie

Deze conferentie wordt georganiseerd op initiatief van de samenwerkingsverbanden PPO Rotterdam en Koers VO. De samenwerkingsverbanden Nieuwe Waterweg Noord, Aan den IJssel en Onderwijs dat past hebben zich hierbij aangesloten.

Klik hier voor de poster en klik hier voor het filmpje van Conferentie Gaaf! 

Pagina delen: