Communiqué 17 van het Gezamenlijk Regieteam Corona Kinderopvang, Primair & Voortgezet Onderwijs

Het Gezamenlijk Regieteam, dat bestaat uit een vertegenwoordiging van de Gemeente Rotterdam, van de Schoolbesturen voor primair, voortgezet en speciaal onderwijs en de Besturen van de kinderopvang, komt geregeld bijeen en brengt over de nodige inzet, de gezamenlijke afspraken en maatregelen communiqués uit.

Het Regieteam heeft in zijn vergadering van dinsdag 19 januari 2021 het volgende besproken:

Lockdown
De basisscholen en kinderopvang blijven toch dicht tot zeker 8 februari 2021. De basisscholen en middelbare scholen geven in ieder geval tot en met vrijdag 5 februari 2021 onderwijs op afstand, met uitzondering van specifieke situaties (zie bijlage).

Er is, zowel bij het kabinet als bij de gemeente, veel aandacht voor de gevolgen van de fysieke schoolsluiting voor de ontwikkeling van leerlingen. In Rotterdam zijn al gesprekken gestart over een duurzame, intensieve aanpak die de jeugd echt tijd gunt om zich te ontwikkelen. De aanpak is nodig voor de hele keten: van kinderopvang tot en met voortgezet onderwijs.

Testen
De GGD voert in Lansingerland en in het gebied Charlois (dat bestaat uit de wijken Carnisse, Charlois Zuidrand, Heijplaat, Oud-Charlois, Pendrecht, Tarwewijk, Wielewaal, Zuidplein en Zuidwijk) onderzoek uit door de inwoners massaal te testen op corona. Medewerkers van kinderopvang en onderwijs die werken in de onderzoeksgebieden maar elders wonen, vallen buiten het onderzoek.

Uiteraard kunnen zij zich laten testen wanneer zij klachten hebben die passen bij corona.

AVG
Tijdens de coronacrisis is en blijft de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht.

Leerlingen en medewerkers van kinderopvang en onderwijs kunnen besmet raken met corona. Volgens de privacyregels mag niet worden gedeeld wie besmet zijn met corona. De kinderopvang of school mag de kinderen, leerlingen en ouders wel informeren over een besmetting, maar niet om wie het gaat, ook niet wanneer ouders daar naar vragen.

Pagina delen: