Inhoudelijke bijeenkomst PPO – inclusie

Op dinsdag 28 maart 2023 stond de personeelsbijeenkomst van PPO Rotterdam in het teken van inclusie. Het doel van de bijeenkomst was om een ieder te inspireren en in beweging te zetten rondom dit thema.

De middag werd geopend door het duo Bart van Rosmalen en Anouk Sameling met het lied ‘Er zijn kinderen’ (klik hier). Dit lied hebben zij afgelopen jaar in samenwerking met Stichting Nivoz en filmmaker Maarten Heijer hebben gemaakt.  (LINK onder TITEL?)

Vervolgens nam Evita de Roode iedereen mee in het verhaal van Theater Babel. Theater Babel is een inclusief theatergezelschap. Theater Babel werkt met professionele acteurs die jong en oud zijn, met en zonder beperking, arm en rijk, ziek en gezond, verslaafd en niet verslaafd, met verschillende afkomsten, religies en seksuele voorkeuren. Mensen die anders zijn dan jij en soms ben je dat zelf. Met elkaar werd er gekeken naar de film ‘alles is anders’ en geluisterd naar de monologen van 3 aanwezige spelers van het theater. Tussendoor vonden er verschillende interviews plaats.

Theater Babel:

Een wereld die geen zin heeft om de ander te begrijpen, mist alles waar het om draait. Ik wil een wereld waarin mensen die anders zijn, niet worden weggestopt, maar zichtbaar zijn en meedoen. Ik maak zo’n wereld met theater.‘ – Paul Röttger

De middag werd afgesloten door een ter plekke geschreven lied van Bart en Anouk. Hieronder is een stuk van dit lied als afsluiter van de inspirerende middag;

kun je zijn wie je wil zijn?

en durven we los te laten?

bij onszelf te beginnen?

want hoe meer we vasthouden

aan onze normen

aan hoe het altijd was

aan de beperkingen van ons systeem

hoe minder goed we een ander kunnen dragen

inclusiviteit begint bij jezelf

bij je denken

kun je zijn wie je wil zijn?

laten we de deuren van onze scholen openzetten

voor iedereen

voor iedereen die anders is

voor iedereen die zich anders voelt

Pagina delen: